Plocka skräp med oss på Kusträddardagen 7 maj

Från kust till kust hindrar vi skräp från att hamna i havet, en påse i taget.

Välkommen att hjälpa till och plocka skräp längs en kuststräcka som du själv bestämmer. Anmäl dig till Robert på telefon 073-331 43 34 under fredag eftermiddag 6 maj. Hos honom du också kan hämta vårt skräpplockarpaket  och få mer information. Glöm inte att ta med fika. Skicka gärna in bilder till oss som du tagit när du plockat skräp på eget initiativ om du tillåter oss att lägga ut dem på våra sociala medier.

här går det till

Flagga

1. Hitta en plats att plocka på

Hitta en plats där du kan plocka på egen hand. En kuststräcka vid havet, en strand, klippa eller vid en insjö. En plats där skräp på land riskerar att hamna i vattnet.

Undvik att plocka skräp på dessa ställen

Säck

2. Fyll så många påsar du bara kan

Dra på dig skräpplockarhandskar och börja plocka. Tänk på att inte störa fåglarna.

Läs mer om säker skräpplockning längs kusten.

Flera säckar

3. Ta hand om skräpet och rapportera in

Ta hand om ert insamlade skräp. Kontakta gärna kommunen i förväg och se om de kan hjälpa till. Rapportera in hur många påsar och säckar ni samlat här på sajten!

Rapportera in här

Kusträddarna logo

4. Dela

Glöm inte att ta bilder på alla påsar ni samlat in och dela på dina sociala kanaler för att uppmuntra fler till att gå med!

 

Så tar ni hand om skräpet som plockas

Bra: Släng skräpet i närmsta papperskorg där det finns plats. Ni gör en stor insats bara genom att ta upp skräpet från marken!

Bättre: Ta med er skräpet hem eller till arbetsplatsens soprum och lägg det i restavfall. Grymt bra jobbat!

Bäst: Sortera skräpet och lämna till återvinning. Återanvänd eller återvinn gärna påsen också. På så sätt minskar både klimatpåverkan och användningen av naturresurser! Heja!

Tips! Ta hjälp av kommunen om ni plockar väldigt mycket skräp. Olika kommuner har olika sätt att hjälpa till så kolla gärna upp i förväg hur ni ska göra om ni inte får med er skräpet.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.